Oslavte Puntíkový den a podpořte boření předsudků o lupénce - Lupénka pod kontrolou

Oslavte Puntíkový den a podpořte boření předsudků o lupénce

16. října 2023 – Šířit povědomí o tom, že lupénka není infekční onemocnění, podpořit léčbu dětských pacientů a užít si při tom spoustu zábavy – takové jsou hlavní cíle osvětové a charitativní akce Puntíkový den, kterou již počtvrté pořádá spolek Revenium, mimo jiné ve spolupráci i se společností UCB. Událost, do které se pravidelně zapojují školy, školky i sportovní kluby, vyvrcholí koncem října dvěma velkými happeningy v Praze a Velkém Meziříčí.

Děti, kterým je Puntíkový den určený především, ale i dospělí, se na nich prostřednictvím puntíkované rodiny Igráčků dozví více o lupénce i způsobech, jak podpořit své blízké s tímto onemocněním. Součástí programu budou také soutěže a společné vytvoření symbolického puntíku. Koupí speciální puntíkované edice ikonických postaviček od společnosti EFKO budou návštěvníci akce moci zároveň pomoci konkrétním rodinám dětí s lupénkou. Výtěžek z Puntíkového dne poputuje na uhrazení ozdravných pobytů u moře, které malým pacientům velmi prospívají.

Kdy a kde se můžete Puntíkového dne zúčastnit?V Praze se uvidíme 25. října od 10 hodin do 12.30 hodin na Pankrácké pláni a velký kruh z dětí i dospělých v puntících uděláme v 11 dopoledne. Věříme, že nás bude hodně! Ve Velkém Meziříčí se uvidíme v neděli 22. října odpoledne od 13 hodin ve venkovních prostorách střediska volného času Dóza a v 15 hodin uděláme velký lidský puntík na náměstí. Na obou happeninzích nás čeká edukativní program, soutěže pro děti a řada informací o životě s lupénkou. Přijďte v čemkoliv, co má na sobě puntíky – děkujeme!“ vzkazují zájemcům o akci předsedkyně spolku Revenium Hana Potměšilová a sestra v akci pro pacienty s lupénkou Gabriela Doleželová.

Vše o puntíkovém dni najdete na: www.puntikovyden.cz